MindenegybenBlog

1 PERCE ÉRKEZETT A RENDKÍVÜLI HÍR MAGYAR PÉTERRŐL!

A kampányban sokat beszéltem arról a problémáról, hogy már majd egymillió honfitársunk kénytelen külföldön boldogulni és hogy több tízezer magyar gyermek születik Nyugat-Európában és nő föl nagyszülők és a tágabb rokonság nélkül.

Ez egyrészt rengeteg kettéosztott családot jelent, másrészt borzasztó káros a magyar gazdaságnak, mert rengeteg szakmában (informatika, vendéglátás, ápolás, stb.) munkaerőhiányt okoz, harmadrészt a katasztrofális demográfiai helyzetet is tovább rontja.

A TISZA Párt komplex hazaváró programot hirdet a kormányváltás utánra:

- pénzügyi segítség;

- a magyar KKV-k számára adóteher csökkentés a hazatérők foglalkoztatása esetén;

- a hazatérés esetén jelentkező adminisztratív terhek csökkentése, online ügyintézés;

- részletes tájékoztató a hazatelepülés esetén felmerülő problémákról és megoldási javaslatok;

- a kint élő magyarok részletes tájékoztatása az itthoni munkaerőpiaci programokról, vállalkozásösztönző támogatásokról;

- a külföldi magyar szervezetekkel való szoros együttműködés;

- a munkaerőhiánnyal leginkább küzdő települések bevonása a kormányzati programba;

- a legnagyobb magyar munkáltatók összekötése a legfontosabb célországok oktatási intézményeivel;

- a kint élő honfitársaink tájékoztatása a hazaköltözés előnyeiről ( kapcsolati tőke, családi élet, lelki egyensúly, képzettségüknek megfelelő állás, külföldi tapasztalattal magasabb fizetés);

- a magyar nyelvű oktatás támogatása a kint felnövő gyermekeknek, hogy hazaköltözés esetén könnyebb legyen a beilleszkedés a magyar oktatási rendszerbe.

A fentieken túl természetesen a TISZA Párt azért fog dolgozni, hogy mind az egészségügyet, mind az oktatást, mind a szociális ellátórendszert olyan szintre fejlesszük, amely felveszi a versenyt a nyugat-európai színvonallal. Fontosnak tartjuk a kiszámítható adózási környezet kialakítását és kiemelt cél a magyar munkabérek közelítése a nyugat-európai bérszínvonal hoz. És természetesen a magyar emberekkel közösen létrehozunk egy békés, modern, európai, biztonságos és élhető Magyarországot, ahol jó megszületni, élni és gyermeket nevelni.

Ha a TISZA Párt komplex hazaváró programjával sikerül több tízezer családot hazacsábítanunk, az ezer milliárdos nagyságrendű extra állami bevélt jelenthet 2030-ig és természetesen boldogabb családokat és itthon megszülető és felnövő magyar gyerekeket.

2024-08-09 14:56:30 - Mindenegyben Blog