Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Életmód - egészség
Ha 0-ás vércsoportod van, ezt a 8 dolgot kell tudnod
Mindenegyben Blog - 2019. március 19. (kedd), 20:10

Ha 0-ás vércsoportod van, ezt a 8 dolgot kell tudnod

Hirdetés
Hirdetés
2019 már 19

Minden kultúra különböző véleménnyel van a vércsoportok fontosságáról. Bizonyos kultúrákban párkapcsolati jelentősséggel is bír, megmutatja, hogy két ember összeillik-e. A négy vércsoport közül ki kell emelni a 0-ásat, amely univerzális donor.

1. Hogyan kerülnek meghatározásra a vércsoportok?

A vércsoport meghatározása az alapján történik, hogy milyen antigének vannak, vagy nincsenek jelen a véredben. A vér típusok négy különböző csoportját osztrák orvos, Karl Landsteiner határozta meg a 20.század elején.

Fontos, hogy tudd a saját vércsoportod, ha esetleg vészhelyzetbe kerülsz és vérátömlesztésre lenne szükséged. Ha rossz vércsoportú vért kapsz az átömlesztés során, az immunrendszered megtámadhatja az idegen vérsejteket, ami hatalmas károkat okozhat a szervezetedben.

2. A 0-ás vércsoport csak 0-ás vércsoportot kaphat

0 pozitív vércsoporttal rendelkező ember kaphat 0 pozitív és 0 negatív csoportú vért. A 0 negatív azonban csak 0 negatív típusút kaphat.

Hirdetés

3. Szív problémák

Összehasonlítva más vércsoportokkal, A, AB és B, a 0-ás vércsoporttal rendelkező emberek esetén alacsonyabb a szívkoszorúér-betegség és kognitív zavarok kialakulásának kockázata. Mielőtt pezsgőt bontanál a hír hallatán, ne felejtsd el, hogy az egészséges életvitel a kulcsa, hogy csökkentsd a betegségek kialakulásának kockázatát.

4. Személyiség jellemzők

Ahogy korábban már említettük, bizonyos országokban, különböző hiedelmek élnek azzal kapcsolatban, hogy a vércsoport miképp befolyásolja az emberek jellemvonásait. A 0-ás vércsoportú embereket kedvesnek, barátságosnak, és mindenek fellett kiváló személynek tartják. Annak ellenére, hogy nagyon kedvesek, nem minden vércsoporttal jönnek ki jól, különösen azokkal nem perdülnek egy húron, akik ugyanazzal a vércsoporttal rendelkeznek. Az A vércsoporttal rendelkező emberek passzolnal legjobban a 0-ás vércsoportúakhoz.

5. Univerzális donor

A 0-ás várcsoport univerzális donor. A 0+ bármely más 0+ vércsoporttal rendelkezőnek adhat vért. A 0- vércsoportú emberek bárkinek adhatnak vért. Továbbá, egy újszülött számára akkor a legbiztonságosabb a vérátömlesztés, ha 0- vércsoportú vért kap. Ez az egyik nyomós ok, amiért fontos a véradás.

A véradással, attól függetlenül, hogy 0-ás vércsoporttal rendelkezel-e vagy sem, életeket menthetsz. Akkor adhatsz vért, ha legalább 18 éves, minimum 50 kg és egészséges vagy. Emellett a férfiak akár 5-ször, nők maximum 4-szer adhatnak vért évente.

6. 0-ás vércsoport jellemzői

Hirdetés

A 0-ás vérben nem találhatóak meg az A vagy B antigének ellentétben az A, B és AB vércsoportokkal. Emellett a vérplazmájukban mind az A, mind a B antitest megtalálható. A világon, nagyságrendileg az emberek 53% -a rendelkezik 0+ vércsoporttal.

7. Egészségügyi kockázatok

Annak ellenére, hogy a vércsoport és a betegségek kialakulása közötti összefüggés vita tárgyát képezi, a tudósok úgy vélik, van kapcsolat a kettő között. A 0-ás vércsoportú emberek sokkal hajlamosabban a fertőzésekre, mint például, tuberkolózis. Emellett nagyobb valószínűséggel alakul ki náluk gyomorfekély.

8. Diéta

Egyesek szerint, a vércsoportoknak megfelelően, bizonyos ételeket kellene fogyasztani a diéta során. A 0-ás vércsoporttal rendelkező számára a magas protein és zöldség alapú diéta a legmegfelelőbb. A tejtermékek, gabonák és a babok fogyasztását vissza kell fognod. A 0-ás vércsoportú embereknek lehetnek gyomor problémái. A gyomor gyulladását érdemes vitaminok szedésével megelőznöd. Arról se feledkezzünk meg, hogy minden ember szervezetének szüksége van ásványi anyagokra is. Ha valamilyen egészségügyi problémával kűzdesz, a legjobb, ha követed a kezelőorvosod által előírt diétát.

Neked is 0-ás a vércsoportod? Érdekesnek találtad ezt a 8 dolgot? Írd meg nekünk a kommentben és küldd tovább a cikket barátaid és családtagjaid közül mindenkinek, akinek 0-ás a vércsoportja!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés